Helgen!
Publicerat den

Det blev utgång både fredag och lördag! I fredags firade vi Pernilla som fyllt år och i lördags blev det en lugnare utgång!
Idag va jag med Bella på nfk när hon tävlade och nu ikväll har vi gjort hemmagjord pizza..
Blev ett kort inlägg ikväll!
Tjipp å hej

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_503a76b7ddf2b320d10072c4.jpg" class="image">




Torsdag.
Publicerat den

Jobbade 14-20 idag och innan jobbet va jag i stallet och fixade allt! Red inte idag pga vädret men när jag lämnade gårdsplanen började solen såklart lysa! FUCK!
Imorgon blir det en lättare jogging på banan för att känna hur hon känns!

Efter jobbet idag blev det en ordentlig Pw/löpning med Bella! Vi körde på bra idag och jag är nöjd med mig själv, har inte den bästa kondisen direkt! =P


Imorgon blir det utgång, PG fyller år idag och det ska firas!

Tog lite bilder på Shiloh häromdagen i solnedgången! <3




Mitt drömyrke
Publicerat den

Av www.misspersson.se

Har funderat på sen här rubriken ett tag och det är jättesvårt att klura ut nåt drömjobb! Jag älskar ju det jobb jag har, men om jag måste byta så skulle jag vilja hjälpa de gamla! Inte jobba som undersköterska och behöva duscha dom och hjälpa dom på toaletten mm utan jag skulle vilja vara en sån person som kunde sitta å lyssna på vad de gamla har att berätta spela lite spel, ta ut dem i friska luften mm göra lite galna/roliga saker med de gamla, sånt son hemtjänst eller övrig personal inte har tid till! :-)

Kram




Hästbloggar jag läser
Publicerat den

Rubriken av Lisa
 
Ja de är väl de, läser ganska många bloggar som inte är hästbloggar, läser även några andra hästbloggar men de har inte uppdaterat på typ...hela sommaren! Så de behöver jag ju inte länka till! =)



Hästarna i mitt liv!
Publicerat den

Rubriken skriven av Emma!
 
 
Melvinge: Tror han va född -88, korsning new forrest/hbl brun m stjärn, 152cm.
Fick ha denna häst på foder i ca 1½ år. Det första året va det mest skogsridning med ett å annat pass på banan. Melle som han kallades va en ganska svår häst, väldigt pigg och ganska oriden. Hade nog hoppat mellan ganska många ryttare! Jag va ju ingen stjärna heller eftersom jag tog över kontraktet efter 1 år på ridskola. Hade dock hjälpt till på Vibberstad i kanske 1½ år innan jag började på ridskola. Så jag hade ganska bra koll på andra saker utom ridningen!
Melle va en svårfångad häst i hagen, man kunde hålla på i nån timme! =/ Även om man hade havre som muta!
Det första året stod stod vi i stallet i Dagsberg som brukar ha får på somrarna nu för tiden!
 
Efter 1 år flyttade vi upp till Ljunga gård. Där stod Paulina Andersson (nu Bardun) Hon hade flera hästar och åkte i väg på träningar och tävlingar. Så jag började oxå hoppträna. För Eva Gudmundsson (Oa) som Paulina tränade för.
En sommar va vi på träningsläger för henne oxå! Mamma å pappa köpte en ny(!) hästtransport så vi kunde åka å träna! <3 
 
 
Blev träningar på VRF och ute på Flemminge. Efter ett tag tyckte väl oa att Melle kanske inte va någon stjärna så hon tyckte vi skulle köpa oss något annat! så vi började kolla runt, med hjälp av oa! 
 
Det slutade med att vi köpte Världens Bästa ANIARA <3 1999.
 
Aniara: sto -90 165cm e.Anart-Marocco
När vi provred Aniara i Gnesta så hade hon vilat ett tag eftersom ägaren inte hade tid. Men vi red några varv på banan och hoppade några skutt, minns att jag ramlade av henne oxå men jag va kär! <3
En fux med vita kotor bak och en ganska stor stjärn.
Jag ägde Aniara i 9 år innan jag sålde henne -08. Vi hade så kul ihop hon å jag! Tränade till en början för Oa och sen blev det även för Henrik von Eckermann och Lotta Björe bl.a. Första sommaren va vi på Dressyr läger för Kerstin Bindekrans.
 
Aniara och jag va ute och tävlade hoppning ganska mycket och va med i Div II flera år. Vi har flera vinster upp till 1.10 och segrade även i div II ett år. Det var en sån där häst som man ofta kom hem med placeringar i båda klasserna man startat! Minns speciellt en tävling på Skärlunda där jag vann både 1m och 1.10 =)
Även en när Mantorp hade tävlingar på travbanans mitt på gräset. Där vann jag 1m tror jag och man fick stå framför de andra placerade mellan 2 blomkrukor och så fick jag en vinstbukett och täcke! Lycka!
 
 
Jag lärde mig så otroligt mycket på denna fina häst och hon va supersnäll, vem som helst kunde rida henne och hon va snäll vid all hantering förutom när man skulle klippa henne under vintern, så fick man droga henne lite för att lyckas!
 
Aniara är den häst som har lämnat störst avtryck i mitt hjärta, saknar henne än dag, å då är det 4½ år sen jag sålde henne! Idag går hon som skogshäst hos en jättegullig familj, hon får hoppa några skutt ibland men hon är ju 22 år i år!
Från mitt besök hos Aniara 2½ år efter hon såldes! <3
Från clear round ca 1 månad innan hon såldes och hon har inte tävlat på nåt år..
 
2004 betäcktes Aniara och 2005 föddes ett välmående föl Alice!
 
Alice: Sto -05 e. De la gardie- Anart
Vi fick vara med under Aniaras fölning. Vi hade ställt klockan 2 ggr per natt och åkte bort till stallet för att kolla läget! Natten till den 14 maj 2005, kom jag dit och märkte att något va på G så jag ringde mamma och pappa och vi stod alla 3 och tittade när Alice kom ut! Vilken upplevelse.. Helt sjukt hur de klarar det på egen hand!
 
 
Alice kom att bli en väldigt bångstyrig häst med ett skarp psyke!
Redan som 1 åring va vi hos ronny åman för att få hjälp, det funkade ett tag men hon styrde oss människor med järnhand..
Sommaren -07 Hittade vi Alice liggandes i hagen.. gick in för att hälsa, hon reste sig inte, vi fick till slut piska upp henne och när hon va uppe ville hon bara lägga sig igen! Trodde kolik å ringde ut veterinären som trodde samma! hon blev behandlad men blev inte bättre under natten så på morgonen åkte vi till strömsholm där de konstaterade att hon hade förstoppning.. hade även mkt mask! Alice buköppnades och de tog bort en bit av tarmen.. efter en vecka lagom när vi skulle hämta hem henne fick hon feber, hon hade fått bukhinneinflammation oxå.. så efter 2 veckor incheckade på strömsholm fick vi hämta hem henne!
Då ville de inte ha kvar Alice eftersom hon va så sur när de skulle sköta om henne.. Så vi skulle fortsätta hålla såret rent under magen och det är ett under att inte någon människa blev skada, för hon kickade hej vilt när man rengjorde såret i början!
Hon blev iallafall frisk och reds in våren när hon blev 3, jag visade henne inte som 3-åring för vi va inte redo! Hon va snäll att rida in men efter ett tag tog hon lite överhanden över mig även när jag satt på!
 
Började verkligen bli rädd för denna häst, fick ingen kärlek av henne.. Så mkt tid och pengar man lägger på "hästeriet"måste det vara kul och jag hade inte kul längre, min häst högg och sparkade efter mig mest hela tiden, vad man än gjorde, gick man in i boxen vände hon baken till, borstade man henne kickade hon, ledde man henne till hagen stegrade hon sig och slet sig ett antal gånger..
 
Bestämde mig för att sälja henne så hon åkte till Klara Lindström som fick rida till henne lite i feb -09 och i slutet av mars va hon såld! 
Då skulle jag inte ha nån häst, hade tröttnat lite.. Men 3 månader senare hade jag köpt Shiloh! =)
 
Andra gången uppsutten hoppning m. Klara Lindström 
Löshoppning
 
Shiloh Smg: Sto -07 Chicago Z- Alpen Fürst
Här kommer även Lisas rubrik in: Varför jag köpte just Shiloh?
 
Satt på hästnet varje kväll och kollade, även bukefalos och blocket mm va sugen på nåt nytt..
Hade "bara" pengarna jag hade efter Alice, och visste att de inte räckte till en häst med stam och som var 8-12  år och tävlat endel.. Så kollade lite unghästar, mitt enda krav egentligen va att den skulle va trevlig i alla lägen, lätt hanterad mm och hoppstam helst ett sto! Hittade Shiloh som fanns på Smedby gård och uppfödd av Lotta Hadenius..Hon va så söt på bilden i annonsen med hennes yviga pannlugg och söta ansikte! Blev lite kär redan där! <3
Hon va 2 år, haft sadel och träns på sig och va ganska hanterad och trevlig i alla lägen. Vi såg henne bara löslongerad på ridbanan men jag tyckte hon va fiin!
 
Shiloh är så snäll i alla lägen verkligen, hon hoppar allt, hon är inte rädd för mkt och är lagom mycket go i!
Om några år kan nog denna häst bli en "ny Aniara"... Vi kan vara ute å tävla och hoppa lag, å jag tror att vi kommer ha det väldigt roligt ihop på tävlingbanorna!
 
I år har vi hoppat 1m felfritt flera gånger och debuterat 1.10 med 4 fel!
Planen är att kunna hoppa några 1m-1.10m innan säsongen är slut.. Vi får se vad det blir av det hela!
 
 
 
2 Filmer, den första är från tävlingsdebuten mars 2011 lokal 90cm på Vrf. Den andra är från vår senaste tävling på Rappestad juni-12 1.10cm.
 
 
Mamma och pappa har aldrig hållit på med hästar tidigare och mamma vågade inte ens gå in i stallet när jag hade Mellle.. De har alltid stöttat mig genom mockningar, skjutsningar, fodringar och ekonomiskt när jag gick i skolan och även idag hjälper mamma till om det behövs!
När vi köpte snälla Aniara började mamma tycka att det va roligare och hon red till och med på Aniara några gånger! Både mamma och pappa älskade Aniara!
Nu fick jag tårar i ögonen när jag tänker på hur de ställt upp och hur mycket jag saknar pappa mitt i allt skrivande! <3
 
Sådär! Mkt text bilder och filmer. Bra jobbat om du orkat läsa allt! 
 



Det här gör mig lycklig
Publicerat den

Mina vänner! Ni är fantastiska..
Finns alltid där, ni kommer med råd och ni är bara sådär fina som riktiga vänner ska vara!
Man behöver inte göra sig till utan vi tycker om varandra för den man är..
 
Jag blir oxå lycklig när det går framåt och bra med Shiloh! När vi gör bra tävlingar tillsammans å man blir sporrad att fortsätta..
 
Något som skulle göra mig lycklig men som fortfarande saknas i mitt liv är ju Kärlek!
Jag får såklart väldigt mycket kärlek i mitt liv från familj och vänner men jag syftar på kärlek från det manliga könet, nån att mysa med, nån att dela vardagen med och känna att man vill leva sitt liv tillsammans med! <3
 
 
 Rubriken va skriven av Cilla
 
 
 
 
 



Min drömhäst!
Publicerat den

Emilie kom med denna rubrik!
 
Självklart älskar jag ju min häst och hon är fantastisk på alla sätt och vis!
 
Drömhästen är väl en som är väldigt välriden på backen och har ett fint steg, som kan galoppombyten enkelt och skänkelvikningar, går i en fin form enkelt utan att man behöver jobba ihjäl sig!
 
Den ska vara ärlig på hinder, behöver inte hoppa hus för det vågar jag ändå inte hoppa! ;-) Lättreglerad mellan hindren.
 
Jag vill att hästen ska vara orädd och vara trevlig vid all hantering.
Färg av mindre betydelse dock inte skäck! (sorry om nån nu har en skäck) Gillar mörka skimmlar, gärna med ljusare man och svans!
 
Jaa, det var väl det tror jag!
 
 
 



Min bästa pryl!
Publicerat den

Tess kom med denna rubriken
 
 
Min bästa pryl måste nog nästan vara min iPhone..
Jag fick den i januari och innan dess har jag varit riktigt anti iPhone! =)
Skulle absolut inte ha en sån, men när 3 hade erbjudande på ett abonnemang ihop med en iPhone så kunde jag inte motstå!
 
Jag ångrar mig inte! =)
Nu använder jag mobilen som min dator, sitter sällan vid datorn längre..
Man kan ju gör allt i mobilen, läsa tidningen, blogga (oftast) kolla fejjan, instagram och nu på senare dar har jag börjat använda runkeeper och Spotify! 
 
Glömmer man mobilen hemma eller är utan den några timmar blir man ju helt nojig och "handikappad".
 
 



Rolig grej!
Publicerat den

Lisa i stallet gjorde en kul grej på sin blogg!
Ni läsare får komma på en rubrik som jag sedan ska skriva ett inlägg till! :-) hänger ni med??
Kom igen nu, vet att det är ett gäng som läser men som aldrig kommenterar!

Var på marknaden idag som ni ser..




Bloggappen suger!!
Publicerat den

Tänkte lägga upp några bilder men det går inte!! Så tyvärr får de komma upp en annan dag när jag sitter vid datorn!!




Vardagen..
Publicerat den

Jahopp, nu har det mesta återgått till det normala efter "sommaren"! Är tillbaka på jobbet och hösten har börjat röra på sig! Shiloh känns lite stel så tävlingen i helgen blir inställd, fick precis en återbuds tid av Linda så hon kommer imorgon och kollar igenom henne!

Augustifest i helgen då! Tror det blir lite käk och öltält imorgon och utgång på lördag!
Ledig fre-mån, underbart!

Jag och Bella har varit riktigt duktiga i veckan och gått ca 6km i rask takt 3 dagar, idag blir 4:e :-) igår kollade vi på fyrverkerierna oxå, blir nog det ikväll oxå! Köpte nya löparbrallor och ny tröja att träna i så nu är vi Fit for fight! Ska köpa ett fodral till mobilen oxå som man sätter på armen..

En liten uppdatering iallafall..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf50eddf2b31b22000116.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf50eddf2b31b22000116.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf50eddf2b31b22000116.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf50eddf2b31b22000116.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf50eddf2b31b22000116.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf50eddf2b31b22000116.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf50eddf2b31b22000116.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf50eddf2b31b22000116.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf53d9606ee0798000132.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf53d9606ee0798000132.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf53d9606ee0798000132.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf53d9606ee0798000132.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf53fddf2b31b1800013a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf53fddf2b31b1800013a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf53fddf2b31b1800013a.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502cf53fddf2b31b1800013a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502d0068e087c36a5c0002ed.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502d0068e087c36a5c0002ed.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502d007eddf2b31b2400030d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2528610/images/2012/pic_502d007eddf2b31b2400030d.jpg" class="image">




Björnstammen!
Publicerat den

Precis hemkommen efter att ha varit på Holmentorget och sett "den svenska björnstammen". Det va väldigt mycket folk :-) Dick ganska mycket äldre som inte riktigt va på hugget! Haha, nävars, vi kom ju dit sent och hamnade ganska långt bak! Draget va väl framme vid scenen, vi såg inte personerna som stod på scenen :-( Konstaterade på vägen dit att det är väl bara 3-4 låtar som man känner igen, och det spelades kanske 10 låtar, alltså många som man inte kände igen och det blev lite segt mellan varven! Det höll på 1timme ungefär, alldeles lagom tycker jag! Nu blir det sängen! Har inte så mycket planerat imorgon på dagen men på kvällen är det kräftskiva och utgång! Sov gott!




Minisemester
Publicerat den

Yes! 
Jobbade bara måndag och tisdag denna vecka!
Nu är jag ledig tills på måndag.. 
Igår va det fullt upp, började med stallet ihop med Bella, hästarna fick vila men vi borstade av dem pch de fick lite mat, sedan käkade vi frukost i hagen, riktigt mys!
 
Efter stallet tog vi en tripp till Ikea då Bella skulle handla en grej! Fick med mig nytt påslakan hem och nya örngott bl.a!
 
Sen drog vi hem till Cilla tillsammans med Frida och där hade vi egen hårvård, alltså vi färgade utväxterna på varandra! =) Nu klarar vi oss i några veckor igen! Hoppade lite studsmatta å blev som barn på nytt! hahah
 
Kvällen bjöd på grill å chill hemma hos Lisa i stallet där vi samlades och snackade lite skit! =P mycket trevligt!
Man kommer ifrån det sociala i stallet nu på sommaren eftersom många bara är där en snabbis och kollar så hästen mår bra!
Bella och jag avslutade dagen på Hugo.. dåligt med folk i "min" ålder men vi höll ut till kl 02 ungefär!
 
Ikväll blir det en sväng ner på stan och kolla på Den svenska Björnstammen! =)
 
 
 
 



Alina Devecerski
Publicerat den

 

Typ nu, måste andas in och ut.

Vänder tankar, ingen ro.
tom i fjärdern, tom i hjärtat, tom på fickan.
Gick iväg ska vi vandra, ska vi bli som dom andra?
Ingen ro, tom i skallen, tom i hjärtat, tom på fickan.
Kasta bort problemen jag vill vakna fast jag lever.
Slösa bort din sista sedel, ljuger först om vad jag kräver.
Är det rätt eller fel? Pallar inte bry mig mer,
Alltid upp alltid ner.

Ikväll skiter jag i allt.
glömmer allt för idag, dricka ur och bara var.
Ge mig mera mera.
Ikväll skiter jag i allt, slappna av och må lite det som psykologen sa
Ge mig mera mera.
Ikväll skiter jag i allt.
(Allt, allt, allt, allt).

Mörka moln, över huvud.
Tänk på att, glöm nuet.
Inga mer, tomma dagar, tomma nätter, tomma drömmar.
Säg mig, när ska det hända.
Säg det nu, allt ska vända, inge mer tomma dagar, tomma nätter, tomma drömmar.

Kasta bort problemen, jag vill vakna fast jag lever.
Slösa bort din sista sedel, hoppa över alla regler.
Inga rätt inga fel.
Pallar inte med dig mer, allt blir upp allt blir ner.
Ikväll skiter jag i allt.
glömmer allt för idag, dricka ur och bara var.
Ge mig mera mera.
Ikväll skiter jag i allt, slappna av och må lite det som psykologen sa
Ge mig mera mera.
Ikväll skiter jag i allt.
(Allt, allt, allt, allt).

Jag blandar drinkar, och fryser in alla problem.
Känner hjärtat banka, låt den här natten bli sen
glöm alla tankar.
Och frys in alla problem.
Känn hjärtat banka.



Läs Hela: http://svenskalyrics.se/alina-devecerski-ikvall-skiter-jag-i-allt/#ixzz22P1SfSbR