Bilder!
Publicerat den




FILM
Publicerat den

Här kommer en film från långfredagens pay and jump på VRF..
Hoppade 2st 90cm rundor! Den första rundan (som är på filmen) känner jag mig nöjd med..
Fick ett bra flyt mellan hindrena, bra känsla! =) Resultat: Felfri!
 
Andra klassen känner jag mig inte alls nöjd med, kom nära på endel, tröck av tidigt på endel och ganska flängigt mellan hindrena.. =( Känner att min gamla ridning va tillbaka.. jag har ju fått en ny häst efter hösten och nu ska jag lära mig rida på ett annat sätt, men det är lätt att falla i gamla vanor! Resultat: 4 fel
 
Nu ska vi till VRF igen, på lördag den 6 april.. då blir det 90-1m! Hoppas de får ordning på utebanan så man kan rida fram ordentligt!
 
 
 



HÄSTFOLK! =)
Publicerat den

Denna text har jag hittat på en sida på Facebook! Den blir bara bättre ju längre man läser, så ge inte upp för tidigt! =)
 
Ni hästtjejer känner nog igen er, och för er killar... 
(så här är det att leva med en hästtjej)

Ett kantstött manligt ego
En anonym bekännelse av stallbrudsmake

Jag måste erkänna att jag inte tillhör skaran killar som haft något större behov av att understryka min manlighet. Aldrig har jag tatuerat in några skräckinjagande motiv på mina överarmar, armbrytningstävlingar har jag hållit mig undan. Nej, jag har känt mig rätt trygg i min manlighet ändå. Men nu på senare tid har jag börjat tveka på mig själv. Och jag vet helt säkert att det är frugans och alla andra stalltjejers fel!

Plus och minus med stallbrudar: Missförstå mig rätt! Alla tjejerna i stallet är supertrevliga och jag inser att det finns massor med fördelar att vara gift med en hästtjej. T ex har frugan aldrig något emot när man ska iväg en lördagkväll och se fotboll med grabbarna! Nej, för hon är ändå i stallet och utför sadelvård, tvättar svansen, sorterar schabrak eller ägnar sig åt andra viktiga sysslor som absolut inte kan vänta till dagen därpå.

Och på inga villkor att hon skulle få för sig att gnälla över att det läggs ut för mycket pengar på allehanda teknik prylar, för i jämförelse med de astromiska summorna som spenderas på hästen är det ingenting.

Men, sen finns det nackdelar också och det är just det som är kruxet... Utan problem kan jag aceptera lite hästlukt i bilen (jag jobbar på det iaf), alla sena ankomster - hästfolk tycks nämligen sakna förmågan att hålla tider och lever helt och fullt efter Alfons Åberg devisen "jag ska bara".

Men det faktum att tjejerna i stallet så totalt får mitt manliga ego att sjunka till lägsta nivå, det har jag sannerligen svårt att acceptera! I mitt stilla sinne har jag haft en inre bild av mig själv av en stor, stark, och mycket handlings kraftig individ. Men så kommer
man till landet annorlunda (dvs stallet) och självbilden rasar i en faslig fart. Och inte undra på när man där möts av:
• tjejer, starka som oxar, som får höbalarna att se ut som flirtkulor när de svingar dem från ett ställe till ett annat
• tjejer med E-körkort som utan att blinka fickparkerar det ena ekipaget efter det andra medan man själv har svårt att backa en meter eftersom backsensorerna slås ut så fort trailern häktats på
• tjejer som byter däck på bil och trailer fortare än en själv hinner så mycket som lossa första bulten
• tjejer som i hög fart störtar från hästryggen ner på marken, slår sig halvt sönder och samman och som utan att blinka raskt hoppar upp på ryggen igen och börjar om från början. Hade det varit fotboll och liknande smällar inträffat hade rött kort tilldelats, båren plockats fram och en lång sjukhusvistelse hade varit att vänta
• tjejer som mockar, fyller vattenhinkar, fyller höpåsar samtidigt medan en själv har fullt sjå att utföra sysslorna var för sig

Och skulle man någon gång erbjuda sina tjänster i stallet får man allt som oftast höra att: "Gå en sväng med hunden - det går fortare om jag gör det själv".

Så inte är det annat än rätt att frugan får bära skulden till mitt bristande självförtroende och den pinfärska draken på min högra biceps!
 
Även "Havrepappan" har skrivit första kapitlet i sin bok! Den handlar oxå lite om hur vi hästtjejer är, å vi kan inte annat en att le när vi läser texterna, för tyvärr, är det väldigt sanna! =) Följ länken för att läsa första kapitlet!
http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2013/3/Hasttjejer-for-dummies/ 



En bild!
Publicerat den

Från skidbacken!




Måndag!
Publicerat den

Då vare måndag igen!

Helgen har varit toppen! Jättemysigt i yxbacken i lördags.. Solen sken och backen va bra!
Sen blev det stall och en lugn kväll..
Igår blev ett par nya träningsskor inhandlade och sen blev det lunch och fika med Cilla och Josse! Tyvärr blev Frida sjuk och kunde inte vara med. :-(

Shiloh gick sig ett lättare pass på banan och hon skötte sig, hoppade ett litet sockerbitshinder på volt några gånger!
Kvällen spenderades i soffan med Bella och Johan Falk.

Idag blir det en tur till stadium outlet efter jobbet för att se om de har nåt bra! :-)

Jobba lugnt.. Kram




Godmorgon!
Publicerat den

Gårdagen bjöd på lite jobb, lite stall, lunch ute i solen mot en husvägg, riktigt underbart! Sen blev det gymmet för ett sista pass med Henrik (personliga tränaren), kvällen avslutades i soffan hos Bella med fajitas..

Träningen med Henrik bestod av ett benpass, tidigare har vi kört igenom hela kroppen men idag va det bara ben!
Körde lite olika maskiner och knäböj med vikt och plankan i TRX..
Andra träningen började jag köra knäböj med vikter, då med 30 kg, igår lyfte jag 47,5kg.. :-) även plankan.. första gången klarade jag 50 sek, sen har jag gjort 1minut x2 några gånge, men då utan TRX banden.. igår klarade jag 1.20 i TRX.. =)
Det går framåt, man klarar mer och mer!
När vi va klara med träningspasset orkade jag knappt gå ner för trapporna på gymmet, låren va helt slutkörda! Haha
Idag när jag vaknade kände jag av träningsvärken from HELL.. :-/
Shit, hur ska jag kunna åka skidor idag? Å imorgon, kan knappt föreställa mig träningsvärken några dagar framöver.. Men det är ju bra, då vet man ju att man är på väg åt rätt håll, bara å tuta å köra! :-D
När jag började träna med Henrik satte vi upp ett mål, jag ville gå ner 10 kg totalt, men efter 8 veckor hade vi ett delmål som jag ville klara, det va -4kg..
När jag började väga mig vägde jag 69,8kg och igår när jag ställde mig på vågen stod den på 65kg! :-)
Nu är det bara att fortsätta.. - 5kg till midsommar är mitt nästa mål och det ska jag försöka klara utan Henrik! Men nu börjar man ju komma in i det och våren är på ingång så då blir det ju mer promenader får vi hoppas, ett å annat cykelpass till stallet oxå! :-) just keep going!
Som belöning ska jag köpa lite nya träningskläder till mig själv! :-)

Imorgon blir det lunchdate med finaste mammorna! Ska få se hur fint Cilla fått det hemma efter lite renovering..

Elvis å Sara va här i torsdag och myste lite på förmiddagen och så käka vi lunch ihop innan jag skulle till jobbet!

Ta hand om er! :-*




Horse Harlem Shake.. =D
Publicerat den




Helvetesjävlaskit!!
Publicerat den

Dagen började underbart när solen sken in genom fönstret när jag vaknade!!
När jag sen kom ut till bilen blev jag arg... En gul ful jävla lapp på framrutan!!
PARKERINGSBOTEN FROM HELL.. 900 SPÄNN!!! Åhhhh jävla skit.. 900:- kan man göra mycket kul för!!!
Stod för nära hörnet, men fan har stått där förut och det finns ju fan inga platser på kvällen..




Fest!
Publicerat den

Blev en jättelyckad kväll i lördags! Förfest hos mig som innehöll chipsprovar tävling.. Pernilla vann efter en utslagsfråga! :-)
Vi begav oss till Hugo efter midnatt och där dansade vi hela natten lång.. Bra musik va det oxå! :-) Förra helgen va det katastrof dålig musik! :-/

Kors i taket så mådde jag bra igår! :-D det händer typ aldrig! Så jag begav mig till Hageby ridklubb och kollade när Frida tävlade dressyr..
Kasper och hon va supersnygga!

Sen blev det käk x2 å mys med Bella resten av dagen! <3







Internationella Kvinnodagen
Publicerat den

Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.

Den internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av den tyska kommunisten Clara Zetkin. Varje år i varje land skulle man på samma dag fira en kvinnodag under parollen: Rösträtt för kvinnor skall ena vår styrka i kampen för socialism.

Vid Förenta nationernas första internationella kvinnokonferens i Mexiko 1975 togs initiativ till att införa en gemensam kvinnodag. FN:s generalförsamling beslutade sedan om detta i en resolution 1977. Sedan 1978 finns 8 mars med som internationell kvinnodag på FN:s lista över högtidsdagar. I och med FN:s ”erkännande” kan man säga att den internationella kvinnodagen ändrades från att ha varit en socialistisk kampdag till en opolitisk högtidsdag, men hur man firar den varierar mycket mellan olika länder. På flera håll har den mist sin politiska innebörd och istället blivit en dag då män uppmärksammar eller uttrycker sin kärlek till kvinnan, i samma anda som mors dag eller alla hjärtans dag. I andra länder har dagen kvar sin politiska prägel då man fokuserar på kvinnors kamp för lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället.

Källa: Wikipedia




Våååår
Publicerat den

Idag tyckte jag att våren va här trots att det va - grader på många håll på förmiddagen..
Vårjackan åkte fram, en färgglad tröja och de vita conversen.. :-)
Härligt, dock va det -4 grader när jag åkte från jobbet ikväll så det va liiite kallt! :-/

Blev lite häng med Frida ikväll, äntligen! Hon har varit sjuk hela veckan..

I helgen är det festligheter som gäller på lördag, ska försöka ta lite bilder så jag kan uppdatera lite på söndag oxå!

Ska ev investera i nya sommardäck på lördag oxå, HSB har event på däckteam så de kanske har några bra erbjudanden, vi får se!
Är även sugen på en ny tapet till köket, Colorama hade 25% på tapeter för HSB medlemmar! Funderar oxå på att byta möbler i köket och damma av farmors gamla matsalsmöbel som står uppe på vinden! :-) vi får se, lite projekt på G..

Hoppas ni får en trevlig helg! Puss